Energima Solar leverer komplett solenergi-løsning til arkitekttegnet barnehage

I 2015 ble det vedtatt at alle nye kommunale bygg i regi av Oslo kommune, som hovedregel skal bygges som plusshus. I et nøtteskall betyr det at bygget må produsere mer strøm enn det selv benytter i løpet av sin levetid. Kravet, som ble fremmet i Byrådserklæringen fra 2015, har resultert i mange nye plusshus i hovedstaden, deriblant en rekke nye barnehager. En av dem er Hasselhaugen Barnehage i Vestre Aker.

For at Hasselhaugen Barnehage skal kunne oppnå standarden BREEAM-NOR Excellent, er det en rekke krav som må oppfylles. Man må sørge for minst mulig miljøbelastning, energibruk må reduseres betydelig og bygget må produsere mer strøm enn det forbruker i løpet av sin levetid.

For å kunne oppnå kravet til energiproduksjon, ble Energima AS hentet inn for å montere solcellepanel. Energima Solar er totalleverandør og entreprenør for solenergi-løsninger spesielt egnet for norske forhold. Innovative produkter fra Europas ledende produsenter, i kombinasjon med sine dyktige ansatte, garanterer for maksimal energieffektivitet, lavere strømutgifter og bidrag til bedre miljø og klima.

Med ansatte som har over 25 års erfaring innen prosjektledelse, byr Energima på god og bredt sammensatt kompetanse, med medarbeidere som er utdannet BREEAM-rådgivere, ingeniør, sivilingeniør og doktoringeniør.

Saken kan leses i sin helhet HER.

[Denne teksten er utarbeidet og publisert hos norskbyggebransje.no]

Related Posts