Hopp til hovedinnhold

Høgås Teknologipark

Første næringspark i Norge med solstrømforsyning

Høgås næringspark Bra for folk Energima ventilasjon kjøling prosjekt entreprise solceller industri smartbygg overvåkning Energima Gruppen ren luft solenergi lagring

Byggtype
Næringsbygg

Sted
Notodden

Størrelse
8 000 m2

Oppdragsgiver
24 Seven Office

24SevenOffice Norge ønsket å styrke sin miljøprofil, samt levere grønnere IT-tjenester til sine kunder i Norden og USA - det hjalp vi dem med.

812 solcellepaneler

Næringsparken hadde behov for en visuell oppgradering for å tiltrekke seg nye næringskunder. De til sammen 812 solcellepanelene på fasader og tak har bidratt til ny visuell profil. Solstrømmen fra panelene driver dataservere i bygget. For maksimal utnyttelse av energien gjenbrukes varmen fra datahallen, inn i kontorene i næringsparken.

For 24SevenOffice er det en stor fordel med egenprodusert og forutsigbar solstrøm.

Per Urdahl Daglig Leder, Energima Solel

Installasjonen

Solcellene er fra den norskrelaterte panelprodusenten REC. Silisiumen i panelene er produsert med vannkraft i Norge. Vekselretterne er fra tyske SMA med 4 store Core1 som er montert utendørs på taket og en vegghengt 8 Kw Tripower som dekker fasadeinstallasjonen over resepsjonen. All likestrøm er holdt utendørs og dette forenkler den tekniske installasjonen, samt minimerer faren for brann. Selv kabler fra installasjon på fasadene er trukket opp utendørs i beskyttende rør frem til vekselretterne på taket. Festeskinnene på fasadene er produsert på Gjøvik og de har en stor andel resirkulert aluminium.

Beliggenhet

Adresse

Høgås Teknologipark, Notodden